ZWERFKUNST NO.4  "BLOND GIRL"  


 

 

 

 

 

 

 

 

9 januari 2009 is dit nieuwe zwerfkunstproject gestart: "Blond Girl" werd in mijn koffer gepakt en meegenomen naar Tenerife. Eenmaal in Playa de las Americas aangekomen siert het een tijdje de muur van onze hotelkamer, nr. 189 in Hotel H10 Conquistador.
 

Op 14 januari 2009 zet ik het schilderijtje uit in een klein parkje, boven aan de straat die naar de haven van Los Gigantes voert. Onder een grote boom staan 4 houten bankjes, omringd door bloembakken met oleanders. Hier wacht ik anderhalf uur op de excursieboot die ik boekte. "Pete would love it" zegt de Engelsman, die samen met zijn vrouw op het bankje naast mij neerploft en na een tijdje nieuwsgierig is opgestaan om het blonde meisje te inspecteren. Uitvoerig leest hij de aanwijzing op de achterkant en vraagt z'n vrouw of ze aan het project zullen meewerken. "No, don't wanna" antwoordt zij. "Pete would love it" zegt hij, terwijl hij het schilderij heel gehoorzaam een paar meter van zijn oorspronkelijke uitzetplaats terug zet. "Are you sure?" probeert hij zijn vrouw nogmaals te overtuigen, maar zij blijft onverbiddelijk. "NO!" snauwt ze hem toe.

Hoewel ik het schilderijtje eigenlijk in dat parkje wilde laten staan, nam ik het toch weer mee en legde het in de kofferbak van de auto, toen het tijd werd om aan boord te gaan van de excursieboot. Ik was niet helemaal tevreden over mijn gekozen uitzetplaats.

17 januari 2009 klem ik "Blond Girl" tussen de takken van een struik, niet ver van mijn hotel verwijderd. Daar, achter de muur van het minigolfcomplex is een pad tussen winkelcentra en hotels door; een soort laan met gazonnen aan beide kanten, voorzien van bankjes en struiken. Ik ga op een trap in de schaduw zitten met mijn camera in de aanslag. Een nieuwsgierige man loopt naar de bewuste struik toe, neemt haar in zijn hand en leest de achterkant. Ik maak onmiddellijk een foto zonder dat hij daar erg in heeft. Even aarzelt hij, maar dan besluit hij het schilderijtje terug te zetten. Ik blijf nog een kwartier zitten en loop dan weg, kijk voordat ik de hoek om sla nog een laatste keer naar dit 30 x 30 cm kleine schilderijtje en laat haar los. Nu is ze definitief uit mijn handen. Als ik een uur later toch nog even terugloop om te checken of ze er nog staat, is ze weg....

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Weet jij iets over dit schilderij, stuur dan een e-mail aan : info@anjavandepoll.nl

Terug naar de startpagina