'PIMP A PAINTING'                                                       


Serene rust moest het schilderij uitstralen, uitermate geschikt voor het minimalistische interieur, een beetje feng shui-achtig. Het werd een voor zich uit starende non bij een meertje met op de achtergrond een klooster. ‘Getver, wat een eng mens’ was echter de reactie van een aantal vrienden. Het schilderij verdween naar de berging, maar voor een expositie kwam de non toch weer tevoorschijn omdat ze qua formaat zo mooi bij de andere tentoongestelde schilderijen paste. Ze hing een poosje op mijn slaapkamer, waar ik haar vorige week van de muur rukte om mijn project ‘Pimp a paining’ tot uitvoer te brengen.

    

In no time groeide er een boom op het schilderij die al snel bloeide. Het aanvankelijk ranke nonnenlijfje werd voluptueuzer en het zwart-wit verdween achter sprankelend rood en blauw. Vanwege de huidige ontuchtschandalen in de katholieke kerk snoerde ik haar de mond en gaf ik haar een spreuk ter overweging mee: “hear no evil, speak no evil, do no evil”.

 

        

 

De wegens het opgedrukte glimmende rondje bewaarde toegangskaarten voor het Topkapi paleis in Istanbul verwerkte ik in de harten van de bloemen. Verkreukeld aluminiumfolie zorgt voor structuur en ik strooide groene glitter over de bladeren van de boom voor meer glans. Nadat de lak was opgedroogd hing ik het schilderij terug aan mijn slaapkamermuur. In de zon spettert mijn gepimpte painting van de muur. Serener is het schilderij door mijn project niet geworden, maar als ik nu wakker word door het ochtendzonnetje, krijg ik een enorme energieboost en sta ik te popelen om weer een nieuw project te ondernemen.

 

 

 Terug naar de homepage