OVER ANJA...                                    


Resultaat
Ik zie kunst als verfraaiing van het leven. Ik wil een goed gevoel verspreiden door mensen kennis te laten maken met mijn kleurrijke wereld. Een wereld die voelt als thuiskomen. Een toegankelijke wereld vol warmte en gezelligheid, waar kleur van de muren spettert.

Mijn advies
'Kunst liegt im Auge des Betrachters' vind ik een machtige spreuk.
Jij bepaalt wat kunst is. Kies wat jij mooi vindt, kies waar jij iets bij voelt. Kunst is er in alle soorten, maten en kleuren, voor iedere portemonnee.

Schilderen is mijn passie
Jeugdig tekentalent werd uiteindelijk een serieuze toewijding. Wanneer ik maar kan, breid ik mijn kleurrijke wereld uit. Altijd kijk ik om mij heen, op zoek naar nieuwe onderwerpen, kleuren, materialen en invalshoeken. Regelmatig studeer ik om nieuwe vaardigheden op te pikken. Vele onderwerpen passeren de revue in mijn oeuvre. Denk aan dieren, bloemen, mensen, groente, fruit, tuinen, bootjes, landschapjes, ondergaande zonnen, aquaria tot gebakken vis. Mijn camera gaat altijd mee op excursie of op reis, waardoor ik bijzondere momenten, unieke lichtinval of prachtige kleuren kan pakken en bewaren. Sommige foto’s gebruik ik als studie voor mijn schilderijen, anderen om unieke kunstkaarten te creëren.

Onderwerpen
Vele onderwerpen passeren de revue in mijn oeuvre. Denk aan dieren, bloemen, mensen, groente, fruit, tuinen, bootjes, landschapjes, ondergaande zonnen, aquaria tot gebakken vis. Bepaalde onderwerpen kunnen mij aanzetten tot het maken van een serie schilderijen. Zo was daar de serie ‘beelden’, gebaseerd op de fontein in het park naast het Theater in Utrecht. Ook zonnebloemen zijn een dankbaar onderwerp voor het maken van een serie. Ik schets of fotografeer graag in prachtige tuinen, zoals ´Alfabia´ op Mallorca, ´Cimiez´ in Nice of de cactustuin van Eze. Met verrassende resultaten.

Materialen
Acryl is voor mij een medium met ongekende mogelijkheden. Door het toevoegen van speciale ingrediënten zoals glaskorrels, zand, lavagruis, synthetische vlokken of structuurgel worden bijzondere effecten bereikt. Ik hou van experimenteren! Kwaliteit vind ik belangrijk in mijn materiaalkeuze. Daarom gebruik ik kwaliteitsdoeken, kleurechte pigmenten en kwaliteitsverf waarvan de kleurintensiteit constant blijft.

Terug naar de startpagina